Suroviny
- jablka 500 g
- jahody 500 g
- borůvky 500 g
- pudink (vanilkový, jahodový)
- třtinový cukr 300 g
- voda 500 ml
- citron 1
- mléko
- sušenky
- zakysaná smetana 2
Postup přípravy
- Připravíme si ovocne směsi. Nastrouhaná jablka lehce povaříme s troškou vody a cukrem, poté přidáme ve studené vodě rozmíchaný vanilkový cukr a lehce povaříme za stálého míchání do zhoustnutí, můžeme zakapat citronem.
- Rozmačkané jahody s cukrem lehce rozvaříme a přidáme ve studené vodě rozmíchaný jahodový pudink a zase za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ke konci zakápneme citronem.
- Zakysanou smetanu smícháme s rozmačkanými borůvkami.
- Na dno plechu klademe sušenky, poté vrstvíme ovocné směsi: jablková, další vrstva sušenek, jahodová, třetí vrstva sušenek, borůvková, další vrstva sušenek, zakysaná smetana a ozdoby z jahod, borůvek a citronem zakapaných dílků jablek (aby nehnědla). Dáme vychladit do ledničky. Podáváme pokrájené na řezy.
Autor receptu: Jana Stehlíková