Suroviny
- olej 1 lžíce
Postup přípravy
- Připravíme si dvě misky. Do jedné rozklepneme bílky a do druhé žloutky. Poté ušleháme z bílků sníh a smícháme se dvěma lžícemi cukru. Našleháme žloutek se dvěma lžícemi cukru a přidáme trochu oleje. Směs se žloutky nalijeme do směsi bílků a mixérem spojíme a poté zapracujeme po lžících mouku a těsto je hotové. Formu či plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170°C dozlatova. Korpus necháme vychladnout a nalijeme na něj připravený krém.
- Krém: Ricottu si rozmícháme s cukrem a šťávou z půlky citronu. Našleháme dvě šlehačky a vmícháme je do ricotty. Poté si v misce připravíme želatinu s deci vlažné vody a mícháme jí metličkou asi půl minuty, poté přidáme do želatiny asi dvě lžíce krému a pokračujeme v míchání. Postupně přidáváme více krému, aby se vše pořádně spojilo.
- Dort dozdobíme čerstvým ovocem a necháme tuhnout minimálně tři hodiny