Head
Head
Drožďové knedlíčky
Postup přípravy
- Kuřecí vývar připravíme z bujónové kostky a ochutíme dle libosti. Přidáme mraženou zeleninu do polévky a vaříme do změknutí. Nakonec můžeme přidat i nudličky do polévky. A podáváme s drožďovými anebo játrovými knedlíčky.
- Játrové knedlíčky: Játra odblaníme a najemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku, vytvarujeme knedlíčky, které buď zavaříme v polévce, anebo ve vroucí vodě.
- Drožďové knedlíčky: Nadrobno pokrájenou cibulku zpěníme, po chvíli přidáme rozmačkané stroužky česneku a dvě kostky droždí, za stálého míchání necháme rozpustit. Směs dochutíme solí, pepřem a majoránkou a po vychladnutí s pomoci strouhanky vytvarujeme kuličky, které uvaříme ve vroucí vodě, dle libosti můžeme do vody přidat kostku kuřecího bujonu.