Suroviny
- polohrubá mouka 3 hrnky
- prášek do pečiva 1/2
- cukr krupice 1 hrnek
Náplň
- tvaroh 3
- mléko 1 hrnek
- sušené rozinky
- citronová kůra
- cukr
- vanilkový cukr
- vanilkový pudink 1 sáček
- vejce 2
- máslo 250 g
- smetana ke šlehání (33%) 250 ml
Postup přípravy
- Polohrubou mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva a rozdělíme na dvě části.
- Plech s vyšším okrajem vymažeme máslem a na něj nasypeme jednu polovinu směsi, pokud možno stejnoměrně. Na ni nalijeme náplň z tvarohu a další sypkou směs.
- Na povrch nakrájíme plátky másla. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 ˚C tak dlouho, dokud povrch koláče není dozlatova zbarvený a krásně při pečení voní.
- Trvá to asi půl hodiny. Po upečení vychladíme, nakrájíme na kostky, jednotlivé porce zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Autor receptu: Vlasta Salabová