Suroviny
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 230 °C, horkovzdušnou jen na 210 °C. Připravte si formičky. Můžete použít malé zapékací, tzv. kokotky, či formu na muffiny apod. Vždy je ale nutné si formičky vymazat máslem a vysypat kakaem, jinak by fondány nešly vyklopit.
- Ve vodní lázni kolem 90 °C nechte rozpustit máslo s čokoládou. Mezitím šlehejte středně pomalu vejce se žloutky a cukrem do husté, jemné a nadýchané pěny. Jakmile se čokoláda a máslo rozpustí, pomalu je přilévejte za stálého šlehání do mísy s vaječnou pěnou. Na závěr do těsta vmíchejte dvě lžíce mouky a můžete jím plnit formičky.
- Fondány pečte v předehřáté troubě – stačí 6–7 minut, aby jádro zůstalo stále syrové. Po upečení je nechte ještě ve formě minutku odstát a vyklopte na servírovací talíř.
- Rozvařte mražené maliny s cukrem a servírujte spolu s dortíkem společně s lístkem máty.