Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 190–200 °C. Připravíme si vodní lázeň. V kovové misce nad párou rozehřejeme máslo s čokoládou. Elektrickým šlehačem s metličkou ušleháme vejce do pěkné, táhlé pěny, trvá to minutu. Nepřestáváme šlehat a přisypáváme cukr po vrchovatých lžících. Mezi jednotlivými lžícemi cukru si necháváme 10–15 vteřin pauzu, přidáváme postupně, dokud tam nebude všechen. Vejce naběhnou a pěna bude nadýchanější. Hnědé vlijeme do žlutého, teplou čokoládu s máslem do vajec s cukrem. Metličkou ručně pomalu spojíme v jednobarevnou hnědou hmotu. Prosejeme mouku. Keramické formičky na muffiny dobře vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Plníme je do tří čtvrtin výšky. Fondán se upeče za 7–8 minut. Vložíme formičky na požadovanou dobu do vyhřáté trouby.