Náplň
- hovězí mleté maso 700 g
Těsto
- vejce 5
Postup přípravy
- Mouku a vejce vypracujeme v tužší těsto. Cibuli osmahneme dozlatova, přidáme nadrobno nakrájený česnek, krátce osmažíme a přidáme hovězí maso, osmažíme. Poté zalijeme rajčaty, osolíme a okořeníme podle chuti, můžeme trochu přisladit, aby omáčka nebyla kyselá, a dusíme doměkka. Z těsta pomocí válečku nebo strojku na těstoviny uděláme plátky cca 3 mm silné.
- Do pekáčku dáme trochu omáčky, na ní položíme první plát těsta, zalijeme vrstvou omáčky, zasypeme strouhaným eidamem, na to dáme další těsto, zase omáčku a sýr, pokračujeme, dokud není pekáč plný. Navrch dáme omáčku a zasypeme strouhanou goudou. Dáme péct na 180 °C, pečeme dozlatova.