Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 150 g
- vejce 1
Fritátové nudle
- mouka 50 g
Játrové knedlíčky
Head
- česnek 3
- pepř 8 kulička
- nové koření 4 kulička
- bobkový list 3
- sůl
Postup přípravy
- Skelet opláchneme, dáme do osolené studené vody, přidáme cibuli rozkrájenou na čtvrtky, česnek, koření, zeleninu. Přivedeme k varu, sbíráme pěnu. Po půl hodině vytáhneme zeleninu, vaříme další hodinu. Vývar přecedíme, zavaříme játrové knedlíčky, přidáme nakrájenou zeleninu. Dochutíme.
- Játrové knedlíčky: Játra rozmixujeme, přidáme ostatní, vytvoříme hmotu, kterou necháme 30 minut odležet. Tvarujeme knedlíčky, které zavaříme do polévky asi 15 minut.
- Fritátové nudle: Ze surovin umícháme vláčné těstíčko, necháme 30 minut odležet. Smažíme palačinky. Po vychladnutí nakrájíme na proužky, které opět osmažíme v rozehřátém tuku.