Na knedlíčky
- drůbeží játra 200 g
Na polévku
- cibule 1
- česnek 2
- bobkový list 1
- nové koření 2-3
- černý pepř 4-5
- kořenová zelenina
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kuřecí maso opláchneme a dáme do hrnce s vodou. Osolíme, přihodíme nové koření, celý pepř, bobkový list a vaříme. Asi po půl hodině varu a sbírání šumu (sražené bílkoviny) přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a česnek. Vaříme dál, dokud není maso měkké. Potom vývar přecedíme přes hustší sítko, maso obereme, nasekáme na kousky, stejně tak i kořenovou zeleninu a vše vrátíme do polévky.
- Játrové knedlíčky: Játra očistíme a rozmixujeme na kaši, pak přidáme vejce, pepř, majoránku a trochu strouhanky, utřený česnek, vzniklé těsto by mělo být tak středně husté. Vytvarujeme kuličky anebo horkou lžičkou tvarujeme knedlíčky jako nočky a vhazujeme do polévky, vaříme asi deset minut. Do hotové polévky můžeme přidat nasekanou čerstvou petrželku nebo libeček. Polévku nakonec dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.