Játrová zavářka
- játra 200 g
Domácí nudle
Játrová zavářka
Head
- koření nové
Postup přípravy
- Do hrnce dáme pomalu vařit kuřecí čtvrtky spolu s řapíkatým celerem, kouskem cibule, stroužkem česneku, přidáme sůl a koření a necháme hodinu vařit. Poté přidáme kořenovou zeleninu a půl hodiny vaříme.
- Domácí nudle: Mezitím si připravíme hrubou mouku s jedním vejcem a uděláme tužší těsto, které rozválíme na tenký plát a po lehkém uschnutí nakrájíme tenké nudličky.
- Játrová zavářka: Poté si uděláme játrovou zavářku. Do misky dáme kuřecí játra, vejce, kousek másla, dva stroužky česneku, sůl a pepř. Tyčovým mixérem vše rozmixujeme a postupně přidáváme hrubou mouku, až je směs polotuhá.
- Jak nudle, tak játrovou zavářku uvaříme zvlášť v osolené vodě s trochou oleje. Vaříme cca 8 minut, poté scedíme a dáme do studené vody. Až scedíme dovařený vývar, teprve nudle a játrovou zavářku přidáme do vývaru. Polévku dochutíme a podáváme.