Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 200 g
- vejce 1
- majoránka
- česnek
- strouhanka
- máslo 1 ML
- sůl
- pepř
Domácí nudle
- polohrubá mouka 160 g
- vejce 1
- voda
- sůl
Postup přípravy
Vývar
- Všechny ingredience dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa.
- Po uvaření vývar přecedíme, maso obereme a zeleninu pokrájíme.
Játrové knedlíčky
- Játra pomeleme, přidáme zbylé ingredience, zamícháme.
- Tvarujeme knedlíčky a vaříme v osolené vodě nebo rovnou v polévce.
Domácí nudle
- Ingredience smícháme a vytvoříme tužší těsto, vyválíme placku.
- Necháme chvílí oschnout a poté krájíme nudle.
Autor receptu: Jitka Veselá