Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 200 g
- strouhanka 2 lžíce
- česnek 2 stroužek
- cibule
- majoránka
- vejce
Head
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
- Kuřecí maso opláchneme a dáme do hrnce s vodou. Přidáme kořenovou zeleninu, koření a vaříme 1,5 - 2 hodiny. Poté polévku scedíme, maso obereme a zeleninu pokrájíme.
- Játrové knedlíčky: Zhruba 200 g drůbežích jater očistíme, naškrábeme nebo umeleme, nastrouháme či rozmixujeme na kaši. Přidáme celé vejce, mletý černý pepř, utřené dva stroužky česneku, cibuli, majoránku a trošku strouhanky. Lžičkami vytvarujeme knedlíčky jako nočky a vhodíme do polévky.
- Domácí nudle: Polohrubou mouku smícháme s vajíčkem a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme tenký plát a necháme proschnout. Z plátu si nakrájíme proužky, které poskládáme na sebe a ostrým nožem krájíme tenké nudle. Domácí nudle uvaříme v osolené vodě.