Suroviny
Postup přípravy
Maso si očistíme, pokrájíme na kusy, poté dáme marinovat přes noc v marinádě z hořčice, oleje, bylinek a vymačkaného citronu. Oříšky nasekáme a smícháme s kukuřičnou a hladkou moukou. Brambory pokrájíme i se slupkou na měsíčky, přidáme tymián, koření a olej a dáme péct do trouby. V kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme cibuli a pokrájenou bramboru, pak přidáme lusky a zalijeme smetanou a vývarem, necháme vařit do změknutí, poté odlijeme polovinu tekutin, pokud se neodpařily, a mixujeme na pyré, případně ještě propasírujeme. Chřest v šunce pečeme do změknutí. Marinované maso obalujeme rovnou v oříškové směsi a opečeme na pánvi cca 2 minuty z každé strany a pak dáme do trouby dopéct.