Suroviny
- kuřecí stehno 10 ks
- červené víno 1 láhev
- kořenová zelenina 300 g
- cibule 2 ks
- divoké koření
- rajčatový protlak
- francouzská kulička
- slanina 100 g
- žampion 100 g
- nakládané cibulky 2-3 ks
Postup přípravy
- Kuřecí stehna naložíme do másla, vína a divokého koření a necháme odležet v ledničce 24 hodin. Poté osušíme, osolíme, opepříme a orestujeme z obou stran.
- Maso vyjmeme a dáme stranou, do výpeku vložíme kořenovou zeleninu, přidáme nakrájenou cibuli, jednu polévkovou lžicí protlaku a orestujeme dozlatova. Poté přidáme přeceděné víno, rozdrcené divoké koření, osolíme a podlijeme vývarem. Vložíme zpět maso a dusíme 30 minut. Opět vyjmeme maso, na zahuštění a pro chuť přidáme máslo, zamícháme, vrátíme kuře do přeceděné omáčky a provaříme.
- Na pánvi orestujeme slaninu, žampiony a cibulky, nakonec přidáme do omáčky a servírujeme s bramborovou kaši.
- Brambory uvaříme, scedíme a vyšleháme spolu s máslem a mlékem.