Na knedlík
- rohlík 5 ks
Na knedlík
Head
- jalovcové kuličky
- nové koření
- bobkový list
- rozmarýn
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky, česnek taktéž pokrájíme a vložíme do pekáče, kuře osolíme a opepříme a společně s kořením přidáme k cibuli. Přidáme máslo a podlijeme vínem. Pečeme do měkka při 180–200 °C asi hodinu až hodinu a půl.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme lehce opéct v troubě. Poté je zalijeme mlékem, přidáme dva žloutky a necháme je odstát pět minut. Z bílků ušleháme sníh, který nakonec promícháme se směsí. Těsto rozdělíme a zabalíme do potravinářské fólie a obě šišky vložíme do vroucí vody. Po uvaření nakrájíme.