Suroviny
- vepřová krkovice 1-1,5 kg
 - grilovací koření
 - bylinky
 - cibule
 - česnek
 - olej
 - sůl
 - pepř
 
Těstovinový salát
- těstoviny
 - salátová okurka
 - rajčata 2
 - majonéza 1-2 PL
 - zakysaná smetana 1-2 PL
 - plnotučná hořčice 1 PL
 - kečup 1 PL
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Maso si omyjeme a nakrájíme na plátky. Do misky si připravíme olej, přidáme směs koření, bylinky a prolisovaný česnek a plátky masa v této směsí obalíme. Nakrájíme si na měsíčky jednu větší cibuli, dáme do sáčku, na to poklademe plátky naložené krkovičky a dáme na pekáč a do rozehřáté trouby na 200 °C.
 - Po 30 minutách ztlumíme a dopečeme doměkka. K upečené krkovičce podáváme těstovinový salát jako přílohu.
 
Těstovinový salát
- Dáme si vařit těstoviny a mezitím si omyjeme a pokrájíme zeleninu. Uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme majonézu, zakysanou smetanu, kečup, hořčici, osolíme a opepříme, necháme uležet.
 - Poté přidáme pokrájenou zeleninu, zamícháme a dochutíme.
 
Autor receptu: Kateřina Zelená