Suroviny
- vepřová krkovice 1-1,5 kg
- grilovací koření
- bylinky
- cibule
- česnek
- olej
- sůl
- pepř
Těstovinový salát
- těstoviny
- salátová okurka
- rajčata 2
- majonéza 1-2 PL
- zakysaná smetana 1-2 PL
- plnotučná hořčice 1 PL
- kečup 1 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso si omyjeme a nakrájíme na plátky. Do misky si připravíme olej, přidáme směs koření, bylinky a prolisovaný česnek a plátky masa v této směsí obalíme. Nakrájíme si na měsíčky jednu větší cibuli, dáme do sáčku, na to poklademe plátky naložené krkovičky a dáme na pekáč a do rozehřáté trouby na 200 °C.
- Po 30 minutách ztlumíme a dopečeme doměkka. K upečené krkovičce podáváme těstovinový salát jako přílohu.
Těstovinový salát
- Dáme si vařit těstoviny a mezitím si omyjeme a pokrájíme zeleninu. Uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme majonézu, zakysanou smetanu, kečup, hořčici, osolíme a opepříme, necháme uležet.
- Poté přidáme pokrájenou zeleninu, zamícháme a dochutíme.
Autor receptu: Kateřina Zelená