Cibulové chutney
- cibule 5
Marináda
- víno 300 ml
Head
- slanina 250 g
Cibulové chutney
- ocet 50 ml
Marináda
- paprika 2 PL
- worchestr 1 PL
- kari koření 1/2 PL
- hořčice 1 PL
- sůl 1.5 ML
Postup přípravy
- Maso naložíme do marinády na cca 2–3 hodiny a dáme chladit do lednice. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit, aby byly doměkka. Mezitím si osmahneme oloupanou bílou cibuli se slaninou. Brambory rozšťoucháme a přidáme osmahnutou cibuli se slaninou. Na závěr najemno nakrájíme červenou cibuli, kterou vmícháme do brambor.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi rozpustíme olej a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme vinný a balzamikový ocet, cukr, sůl, pepř podle chuti. Za stálého míchání restujeme, dokud cibule nebude zkaramelizovaná (cca 15 minut). Maso vložíme do kontaktního grilu a pečeme, dokud nebude měkké. Naservírujeme na talíř a můžeme ještě dozdobit jarní cibulkou.