Šťouchané brambory
- brambory 1 kg
Šťouchané brambory
Head
- olej
- bobkový list
- koření na divočinu 1 balíček
- petržel
- česneková nať
- pivo
- rozmarýn
- koření nové
- pepř
- sůl
Postup přípravy
- Králíka rozporcujeme a odblaníme. Protkneme proužky slaniny, mírně osolíme a okořeníme divokým kořením. Na pekáč dáme olej, nasekanou cibuli, mrkev, petržel a zbytek ingrediencí. Vložíme králičí maso, zalijeme asi hrnkem vody, přikryjeme pokličkou a vložíme do rozehřáté trouby na 170 °C, pečeme asi 70 minut. Poté odejmeme pokličku a pečeme dozlatova.
- Šťouchaný brambory: Brambory uvaříme doměkka, přidáme k nim osmaženou cibuli, osolíme a lehce promícháme. Ozdobíme nasekanou petrželí.