Head
- králičí hřbety ks
Houbové ragú
Head
Houbové ragú
Head
- ořech
Postup přípravy
- Králičí hřbety vykostíme a vyndáme ledvinky. Maso naklepeme a položíme na plátky sušené šunky, potřeme kuřecí fáší, kterou si připravíme z vykutrovaných kuřecích prsou, smetany, vajec, sušeného mléka. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek dle chuti. Do kuřecí fáše vmáčkneme připravenou ledvinku a vytvoříme pěkný váleček. Zabalíme do fólie a vaříme ve vroucí vodě cca 50 minut.
- Na přepuštěném másle orestujeme dorůžova najemno nakrájenou cibuli s česnekem a tymiánem. Přidáme houby a necháme je zesklovatět a krátce povaříme se smetanou. Dochutíme solí a pepřem.
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, muškátový oříšek a zamícháme. Poté přidáme vejce a olej a důkladně propracujeme. Z prkénka vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 6 minut.