Krém
Domácí piškoty
- vejce 3
Krém
- ztužovač
Domácí piškoty
- citronová šťáva pár kapek
Postup přípravy
Manga oloupeme, okrájíme a co nejjemněji rozmixujeme, připravíme si želatinu a vše smícháme. Nalijeme do misek a necháme vychladnout. Zdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
- Oddělit bílky a žloutky, Bílky vyšlehat s částí cukru dotuha. Žloutky se zbytkem cukru vyšlehat nad teplou lázní do husté pěny. Lehce smíchat dohromady. Pocákat citronem a přidat lžičku oleje. Následně přimíchat opatrně mouku. Pomocí zdobícího pytlíku a tvoříme na pečicím papíru bochánky. Pečeme 15 minut na 150 až 180°C.
- Krém: Mascarpone rozšlehat. Šlehačku vyšlehat se ztužovačem a lehce dochutit cukrem.
- Piškoty pokapat rumem, vložit do skleniček, přidat krém, proložit borůvkami, krémem, piškoty, malinami, krémem. Ozdobit kakaem a mátou. Vložit do lednice a nechat ztuhnout.