Přidat blok 0
- hladká mouka
- škrob
- sůl špetka
- mleté vepřové maso ((70 % maso, 30 % tuk))
- zázvor
- česnek
- houby (namleté)
- sójová omáčka (světlá)
- worcesterová omáčka
Postup
- Hladkou mouku a škrob společně se špetkou soli smícháme s vařící vodou a uhněteme hladké těsto. Těsto dáme na 20 minut do lednice.
- Mezitím si připravíme náplň: mleté vepřové v poměru 70 % maso / 30 % tuk, zázvor, česnek jarní cibulku, namleté houby, světlou sójovou omáčku a worcesterskou omáčku. Vše smícháme dohromady a necháme odpočinout.
- Poté těsto rozválíme na 3 mm silný plát a vykrojíme například hrnečkem stejné kruhy. Navlhčíme okraje, klademe náplň a následně okraje slepíme k sobě. Smažíme 2 minuty na středně rozpáleném oleji a poté přilijeme 50 ml vody a dusíme pod pokličkou 5 minut.
- Podáváme ozdobené jarní cibulkou a tsukudani. K namáčení podáváme omáčku ze sójové omáčky, rýžového octa, tahini, saké a sezamového oleje.
Autor receptu: Tomáš Ivan