Suroviny
- kefír 500 ml
- polohrubá mouka 100 g
- hladká mouka 250 g
- cukr krupice 120 g
- jedlá soda 1 PL
- kakao 1 PL
- olej 200 ml
- vejce 1
Poleva
- zakysaná smetana 200 g
- hořká čokoláda 100 g
Postup přípravy
- Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, sodu a kakao a dobře promícháme, aby nikde nezbyly hrudky kakaa. Teprve pak přimícháme olej, kefír a vejce. Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme okolo 20 minut.
- Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, smícháme se smetanou a rozetřeme na vychladlý moučník. Podáváme nakrájené na kostičky.
Autor receptu: Olga Pelichová