Suroviny
- karamelové sušenky 250 g
- máslo 120 g
Krém
- tvaroh 500 g
- mascarpone 250 g
- smetana 250 ml
- moučkový cukr 120 g
Karamel
- cukr krupice 130 g
- máslo 70 g
- smetana ke šlehání 100 ml
Postup přípravy
- V mixéru si rozmixujeme sušenky, přidáme k nim rozteklé máslo, dobře promícháme rukou, aby se hmota co nejlépe spojila. Směs vložíme do lednice. Tvaroh rozmixujeme s moučkovým cukrem a mascarpone. V jiné míse vyšleháme smetanu na šlehačku a ručně vmícháme do tvarohové směsi. Krém navrstvíme na sušenkový základ a odložíme opět do lednice.
- V hrnci si rozpustíme cukr, za stálého míchání přidáme opatrně šlehačku a mícháme, dokud nevznikne hladký karamel. Hrnec sundáme z plamene a necháme ochladit tak, aby byl stálé teplý/tekutý, ale ne horký. Následně ho nalijeme na vrch a odložíme vychladnout. Můžeme dozdobit pomocí sušenek. Necháme vychladit přes noc v lednici.
Autor receptu: Roman Černoch