Head
Karlovarský knedlík
- muškátový květ 2 špetka
- vejce 2
- sůl
Zelí
Postup přípravy
- Kachní stehna omyjeme, osolíme, pokmínujeme a dáme péct se sádlem do trouby na 140 až 160°C na dvě hodiny. Poté kachnu potřeme medem a dáme péct na vyšší teplotu na 30 minut.
- Zelí: Na másle (sádle) orestujeme cibuli a přidáme najemno nakrájené zelí. Podlijeme a vaříme do změknutí. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, octem, skořicí a brusinkami
- Karlovarský knedlík: Housky pokrájené na kostičky pokapeme mlékem a přidáme petrželku. V míse smícháme mléko se žloutky, přidáme mouku, koření, pokrájené rohlíky, a nakonec vmícháme sníh z bílků. Promícháme, těsto si rozdělíme na dva kusy, které zabalíme do potravinářské fólie, Šišky vaříme asi 25 minut, vytáhneme z vody, odstraníme folii a naporcujeme.