Suroviny
Postup
- Kachní prsa vyjmeme z lednice alespoň hodinu před přípravou. Osušíme je papírovou utěrkou.
- Kůži nařízneme do mřížky po celé délce masa, ale snažíme se ji nenarušit. Maso z obou stran jemně osolíme. Zapneme a předehřejeme troubu na 200 °C.
- Kachní filety položíme na studenou pánev kůží dolů, osmahneme. Asi po 2 minutách snížíme výkon sporáku asi o 1/3.
- Smažíme na středním ohni asi 6–7 minut, přičemž čas se počítá od okamžiku, kdy steaky vložíme na pánev. Občas s masem opatrně pohneme, aby se nepřichytilo. Asi po 6 minutách by měla být kůrka pěkně opečená a zlatavá. Pokud chceme, aby bylo maso více propečené, necháme ho ještě chvíli restovat. Prsa přendáme na druhou stranu a smažíme 5 minut.
- Prsa přendáme do trouby nebo na plech. Pečeme přibližně 10–12 minut. Po upečení vyjmeme prsa z trouby a položíme je kůží nahoru. Před krájením necháme maso asi 5 minut odpočívat, aby z něj nevytekla všechna aromatická šťáva.
- Dýni nakrájíme na menší kousky, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě asi 40 minut při 180 °C.
- Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a odřízneme kůrku. Přidáme zázvor, kokosové mléko a kmín nakrájený na menší kousky. Rozmixujeme na pyré.
Autor receptu: Agnieszka Glowacka