Suroviny
- kachní prsa 5 ks
- rybízová marmeláda 2 lžíce
- meruňková marmeláda 2 lžíce
- červené víno 2 lžíce
- datle 6 ks
- hroznové víno 10 kuliček
- polníček
- rukola
- citron
- vlašské ořechy
Postup přípravy
- Na pánvi nasucho opražíme nasekané vlašské ořechy. Maso z obou stran opepříme, osolíme a budeme úplně na sucho opékat kůží dolů na pánvi poté, co z ní sundáte opražené ořechy – ty přijdou do salátu.
- Jakmile je kůžička propečená, kachní prsa opečeme z druhé strany, na bocích, aby se maso dobře propeklo. Pak ho z pánve přendáme na talíř a necháme odpočinout.
- Zatímco se maso propéká, do mixéru přidáme dvě lžíce rybízové a dvě lžíce meruňkové marmelády, na kousky nakrájené datle, dvě lžíce červeného vína, pepř a vše rozmixujeme. Dno stále ještě rozehřáté pánve se zbytky z opékání kachního masa zalijeme trochou červeného vína a necháme ho vyvařit do zbytečku. V tu chvíli na pánev přidáme rozmixovaný sladký základ na omáčku a několik kuliček hroznového vína rozkrojených napůl a vypeckovaných, promíchá a nechá už jen maličko prohřát.
- K polníčkovému salátu s rukolou a opraženými ořechy přidáme trochu citronové šťávy, trochu připravené sladké omáčky a kapku olivového oleje, rukama promícháme, aby byl salát pěkně ochucený.
- Porci salátu naservíruje na talíř, poskládáme na něj porci nakrájených prsou a pokapeme trochou sladké omáčky.