Karlovarský knedlík
- polohrubá mouka 2 hrnky
Head
- černé pivo 1 kus
Karlovarský knedlík
Postup přípravy
- Kachní stehna nebo prsa okořeníme dle chutí a naložíme přes noc do černého piva. Poté je dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dvě hodiny.
- Karlovarský knedlík: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky smícháme s nasekanou petrželkou a polohrubou moukou. Poté přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, zamícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Dochutíme solí a majoránkou. Vypracujeme šišky, které zabalíme do potravinové fólie a vaříme ve vroucí vodě 30 minut.
- Zelí: Zelí nakrájíme na tenké nudličky, dáme do hrnce, zaprášíme moukou, přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.