Suroviny
- vepřové maso 250 g
- cibule
- solamyl 1 lžíce
- rýžové nudle 50 g
- sójová omáčka
- rýžový papír
- vejce 1
- olej
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve si umeleme maso a přidáme nastrouhanou mrkev, celer a jemně nakrájenou cibulku, osolíme, opepříme dle chuti, přidáme vejce a lžičku solamylu.
- Rýžové nudle zalijeme v misce vřelou vodou, necháme asi pět minut odstát a scedíme pod studenou vodou. Vše promícháme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme odpočinout asi 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě.
- Mezitím si vezmeme rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme. Rozpálíme si pánev s vyšší vrstvou oleje a závitky osmažíme z každé strany cca šest minut - hotové poznáme dle barvy zlatavé až jemně nahnědlé.