Špízy
- kuřecí maso ks
Marináda, špízy, salát
- citron 1 ks
Marináda
- paprika 1 lžička
Marináda, špízy, salát
Špízy
- cuketa 1 ks
Salát
- bazalka hrst
Marináda
- česnek 1 stroužek
Marináda, špízy, salát
Špízy, salát
- paprika 2 ks
Salát
- rajče 12 ks
- salát 1 ks
Špízy, salát
- mrkev 2 ks
Marináda, salát
Salát
- olivy 2 hrsti
Postup přípravy
- Marináda: Do menší misky nastrouháme stroužek česneku a kůru z půlky citronu, který jsme předtím spařili vroucí vodou. Přidáme mletou červenou papriku a olivový olej. Ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem, důkladně promícháme.
- Špízy: Kuřecí prsa nakrájíme podélně na ploché řízečky a přes fólii je lehce naklepeme. Maso potřeme připravenou marinádou a nakrájíme na dlouhé tenké proužky. Proužky posypeme trochou čerstvého tymiánu a necháme odstát, aby se chutě propojily. Mezitím omytou cuketu škrabkou nakrájíme na dlouhé tenké pásky. Stejným způsobem nakrájíme očištěnou a omytou mrkev.
- Na každý proužek masa položíme pásek cukety a mrkve. Ochutíme solí a pepřem. Proužky masa se zeleninou napichujeme na špejle ve tvaru vlnovky. Špízy opékáme na rozpálené grilovací pánvi s trochou olivového oleje do zlatohněda. Nakonec špízy na pánvi pokapeme šťávou z půlky citrónu.
- Salát: Červenou papriku a ledový salát nakrájíme na kostky, cherry rajčátka na čtvrtky, zelené olivy překrojíme na poloviny a bazalku na větší kousky. Zeleninu přendáme do větší mísy a pokapeme šťávou z půlky citrónu a trochy olivového oleje. Ochutíme solí a mletým černým pepřem. Zlehka promícháme.
- Servírování: Na talíř servírujeme nejdřív zeleninový salát a poté opečené kuřecí špízy.