Suroviny
Postup přípravy
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme vanilkový cukr, 40 g másla, a za stálého míchání necháme vše spojit. Potom přidáme tvaroh, zamícháme a sundáme z ohně. Směs necháme vychladit, stačí 5-10 minut. Smetanu na šlehání vyšleháme s cukrem a poté přidáme do vychladlé tvarohové směsi. Připravíme si formy na dezert a dle velikosti z korpusu vykrojíme kolečka, tak aby pasovala na dno formy. Dále si připravíme silnou kávu, kterou ochutíme cukrem a troškou rumu. Jednotlivá kolečka korpusu polijeme kávou a dáme na dno formy, poté přidáme čokoládový krém, posypeme borůvkami. Pokračujeme kolečkem korpusu, krému, borůvkami, nakonec posypeme rozdrcenými sušenkami a dozdobíme lístečkem máty.