Černá omáčka
- kuřecí vývar hrnek
Head
- brambory 2
- žampion 240 g
- zelí
- kuřecí maso 600 g
Postup přípravy
- Propláchneme a nakrájíme maso. Nakrájíme si cibuli, cuketu, houby a brambory na kostičky. Nakrájíme si zelí na kousky.
- Černá omáčka: Předehřejeme si pánev, rozpustíme olej, přidáme černou fazolovou pastu a mícháme na středním plamení 3–5 minut. Vybereme vedle do mističky černou pastu bez oleje. Přidáme na pánev maso a necháme zatáhnout. Přidáme cibuli, cuketu a brambory, mícháme 3 až 5 minut. Přidáme houby a zelí, mícháme 2–3 minuty. Přidáme černou pastu z mističky a promícháme. Mícháme 1–2 minuty. Přidáme vývar a vodu a na střední teplotě vaříme 5–7 minut. Přidáme vodu se škrobem a zahustíme.
- Uvaříme špagety dle návodu. Polijeme špagety omáčkou a dozdobíme nakrájenou okurkou.