Suroviny
Postup přípravy
- Dáme vařit 100 ml vody, do které nasypeme cukr, a vaříme 5 až 10 minut. V cukrově vodě necháme vyluhovat půl minuty několik lístků máty, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Připravíme si těsto na palačinky – mouku, mléko, sůl, vajíčko a olej promícháme metličkou. Rozpálíme si pánvičku, zakápneme olejem a smažíme palačinky dozlatova, otáčíme. Necháme vychladnout.
- Připravíme si jahody, které nakrájíme na tenké plátky, pár necháme vcelku na zdobení. Tvořítko položené na talíř zaplníme až do vrchu posekanými jahodami, které jemně zalijeme studenou cukrovou vodou. Palačinku přeložíme a přidáme na talíř. Několik jahod poskládáme kolem – zbavíme stopky i středu a vykoupeme v cukrové vodě. Nakonec talíř pomažeme lísko-oříškovou pomazánkou či čokoládou. Posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.