Na ozdobu
- sušenka
Postup přípravy
- V míse dohladka prošleháme tvaroh s cukrem. V další míse ušleháme smetanu do polotuha a postupně ji vmícháme do tvarohu. Nakonec přimícháme vanilková semínka. Pak připravíme čokoládový krém ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu necháme lehce zchladnout a promícháme ji se zakysanou smetanou.
- Nakonec si připravíme ovoce. Do hrnce dáme jahody s citronovou šťávou, promícháme, přiklopíme na pár minut a vaříme na mírném plamení za občasného míchání, až ovoce lehce změkne. Pak přidáme cukr. Ovoce pořád mícháme, dokud nezačne znovu vřít a pak ho vaříme ještě tři minuty. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
- Máslové sušenky dáme do mikrotenového sáčku a párkrát přes ně lehce přejedeme válečkem.
- Připravíme si pohár a vrstvíme: na dno sušenky, tvarohový krém, ovoce, čokoládový krém, sušenky, tvarohový krém a nakonec ozdobíme poháry ovocem a sušenkami.