Krém
- mascarpone 250 g
- smetana 150 g
Postup přípravy
Nejdříve očistíme jablka, nakrájíme na kostičky a dáme je do 100 ml vody vařit. Přidáme muškátový oříšek, šťávu z citronu, cukr, skořici a necháme jablka změknout. Než se jablka uvaří, nadrtíme sušenky, přidáme máslo a vytvoříme „těsto“. Sušenky s máslem dáme do dortové formy a stejnoměrně rozprostřeme. Poté ještě stlačíme. Jakmile jsou jablka měkká, smícháme pudink se 300 ml vody a přidáme k jablkům. Směs se krásně zahustí. Chvíli povaříme a nalijeme směs na sušenky. Připravíme si krém, vyšleháme smetanu se třemi lžícemi moučkového cukru, přidáme mascarpone. Jakmile je dort vychladlý, nalijeme nahoru krém a přidáme skořici. Necháme nejlépe přes noc odležet.