Suroviny
- máslo 1/2 kostky
- cukr krystal 1/2 hrnku
- třtinový cukr 1/4 hrnku
- mléko 1/2 hrnku
- citronová šťáva z 1 citronu
- citronová kůra
- jablka 3
- vejce 2
- mascarpone
Postup přípravy
- Oloupeme jablka, polovinu nakrájíme na kostky, polovinu na plátky, obě varianty jablek zakapeme citronem. Důkladně vyšleháme cukr s vejci, přidáme rozpuštěné máslo, citronovou kůru, mouku, prášek do pečiva a mléko.
- Přimícháme jablka nakrájená na kostky. Formu vymažeme máslem, vlijeme směs a navrch položíme plátky jablek, které zasypeme třtinovým cukrem pro vytvoření krusty. Pečeme na 180 °C cca 50 minut.
Autor receptu: Jaroslav Smejkal