Suroviny
Postup přípravy
- Cibuli, česnek a brambory si nakrájíme na přibližně stejnou velikost, jako je hrášek. Rozpálíme hrnec s olejem a restujeme dozlatova. Poté zalijeme cca 0,7 l vody a 0,5 l mléka. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek (nastrouhaný). V tekutině necháme uvařit brambory doměkka. Až se tak stane, začneme mixovat tyčovým mixérem krém dohladka. Na závěr zašleháme smetanu s máslem.
- Pancettu si nakrájíme na plátky a na mírném plameni ji restujeme dokřupava (až zní bude chips), poté ji nakrájíme na úplnou drť a smícháme ji s nasekanými oříšky. Z plnotučného mléka uděláme pěnu jako je na standardním cappuccinu. Servírujeme do větších šálků. Hráškový krém, nahoru mléčnou pěnu a na závěr posypeme směsí z pancetty a oříšků.