Losos
- losos 1 kg
Glazovaná zelenina
Hrachové pyré, losos, glazovaná zelenina
Postup přípravy
- Hrachové pyré: Cibuli orestujeme v hrnci, zalijeme vývarem, přidáme hrášek a rozmixujeme na pyré. Až bude hrášek doměkka, přepasírujeme, aby bylo vše pěkně hladké. Dochutíme solí a pepřem, přidáme máslo.
- Losos: Na pánvi rozpustíme máslo, filety opečeme kůží dolů, přidáme rozmarýn, tymián a česnek. Vše vložíme do trouby a pečeme čtvrt hodiny na 200°C.
- Glazovaná zelenina: Mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme na rozpálenou pánev, přidáme máslo, sůl a pepř. Až bude zelenina uvařená na skus, vyndáme ji z pánve a podlijeme vývarem. Přidáme máslo a vyšleháme omáčku, kterou polijeme zeleninu.