Postup přípravy
- Kosti vložíme do velkého hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme pomalu k varu a přidáme očištěnou zeleninu a koření. Pak stáhneme plamen na minimum a vývar táhneme několik hodin. Vzniklou pěnu v průběhu vaření odebíráme, v případě potřeby dolejeme vodu na původní obsah. Hotový vývar scedíme.
- Domácí nudle: Do mísy dáme hrubou mouku, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout, (stačí pět minut). Placku nařežeme na pruhy široké do pěti centimetrů, které dáme na sebe a krájíme z nich slabé nudličky.