Suroviny
- hovězí roštěnec 6 ks
- slanina 1 kus
- vejce 3 ks
- buřt 4 ks
- kyselá okurka 3 ks
- hořčice 1 lžíce
- nové koření 4 ks
- bobkový list 1-2 ks
- cibule 1 ks
- jíška
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Hovězí rozklepeme na tenký plátek (2–3 mm), maso posypeme solí a pepřem a potřeme plnotučnou hořčicí. Do hrnce si dáme vařit vejce, které vaříme natvrdo, pak jej dáme vychladit do studené vody.
- Nakrájíme si slaninu, okurku a buřty na obdélníky, vejce napůl a vše vyskládáme na maso, následně zabalíme a omotáme provázkem. Na pánvi si rozehřejeme olej a narychlo osmažíme maso ze všech stran. Potom maso vyskládáme do pekáče a zalejeme hrnkem vody (ideální přidat vodu do pánve a pak to s tím podlít), dáme pekáč do trouby a necháme péct hodinu a půl při 200 °C.
- V hrnci si zatím uděláme omáčku. Nakrájíme cibuli najemno, osmažíme do tmava, přidáme kousky hovězího masa, nové koření, bobkový list, lžíci plnotučné hořčice a zalejeme vodou. Necháme vařit, dokud není maso měkké. Nakrájíme si zbytky surovin na kostičky a dáme do hrnce, zahustíme tmavou jíškou. Dle chuti osolíme a opepříme.
- Rýži si namočíme v misce s horkou vodou, aby nám pustila škrob. Dáme ji pak do hrnce a vaříme do měkka.