Omáčka
- arašídové máslo 100 g
- třtinový cukr 3 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- česnek 1
- chilli paprička 1
Head
- olej 1 lžička
Omáčka
- limetková šťáva 1 lžíce
Postup přípravy
- Rozmixujeme sójovou omáčku, koriandr, pomerančovou kůru, rybí omáčku, cukr, olej a česnek a promícháme je s masem. Marinujeme v chladu čtyři hodiny.
- Na omáčku: Rozmixujeme arašídové máslo, cukr, sójovou a rybí omáčku, česnek a chilli. Dáme do rendlíku, přilijeme kokosové mléko a zahříváme za stálého míchání, až se začne oddělovat tuk, trvá to asi šest minut. Vmícháme limetkovou šťávu, 180 ml vody a vaříme ještě čtyři minuty. Podle potřeby dosolíme a necháme chladnout.
- Rozpálíme si gril. Proužky masa podélně napícháme na špejle. Grilujeme asi pět minut, jednou obrátíme. Podáváme s omáčkou.