Head
Játrová rýže
Postup přípravy
- Maso omyjeme a vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a koření, necháme vařit cca 3 hodiny. Po uvaření scedíme vývar, přendáme do jiného hrnce a dáme znovu vařit, přidáme nakrájenou zeleninu. Až dojde polévka do varu, přidáme játrovou směs a přes rendlík vytvoříme kapání. Nudle vaříme zvlášť.
- Játrová rýže: Játra kuřecí nebo vepřová očistíme a vložíme do misky, přidáme česnek, cibulku, sůl, pepř, vejce a strouhanku dle potřeby.
- Domácí nudle: Vytvoříme těsto tak, aby se dalo vyválet. Vyválíme na pomoučněné desce na co nejtenčí plát, nakrájíme na proužky, které poté nakrájíme na tenké nudle a necháme usušit. Nudle vařím zvlášť.