Suroviny
- kuřecí prsa 600 g
- žampion 300 g
- hlíva ústřičná 600 g
- olej 18 ml
- sherry 240 ml
- smetana 2
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky o velikosti 1,5 x 1,5cm, osolíme a opepříme. Hlívu a žampiony očistíme, hlívu natrháme na plátky a žampiony nakrájíme na osminky. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme maso a restujeme 3 až 4 minuty. Přidáme nakrájené houby a dle potřeby i olej. Restujeme další tři minuty. Přidáme sherry a necháme odvařit dvě třetiny tekutiny. Přidáme smetanu a necháme odvařit dvě třetiny tekutiny. Přidáme nakrájeny estragon, promícháme a dle chutí osolíme a opepříme. K jídlu podáváme opečené brambory.