Suroviny
- hovězí maso
- česnek 2 stroužek
- rajčatový protlak 1 lžíce
- sladká paprika
- kostka bujónu
- majoránka hrst
- kmín
- sádlo
- cibule
- pepř
Postup přípravy
Množství cibule by mělo být stejné jako množství masa. Hovězí si nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. V talkovém hrnci necháme na sádle zesklovatět cibuli, přidáme nakrájené maso, které zatáhneme. Nyní přidáme lžíci rajčatového protlaku a necháme mírně osmahnout, aby ztratil kyselost. Plamen hořáku stáhneme na minimum, aby maso pustilo co nejvíce šťávy. Teď přidáme bujóny, kmín, papriku, zalijeme vodou a tlakový hrnec uzavřeme. Vaříme 30 minut. Po otevření zkontrolujeme, zda je maso dostatečně měkké. Přidáme hrst majoránky a postupně přidáváme tmavou zásmažku, až do požadované konzistence omáčky. Až úplně na závěr přidáme stroužky prolisovaného česneku. Guláš podáváme s knedlíkem.