Suroviny
- kuřecí maso 1
- kari pasta 1 PL
- limetka 3-5
- zázvor 3 cm
- citronová tráva 1
- kokosové mléko 150 ml
- rybí omáčka 1 PL
- žampion 5
- paprika 1
- klíčky mungo
- cuketa 1/2
- chilli paprička
- thajská bazalka
- limetková šťáva
- olej
- sůl
Postup přípravy
- Kuřecí nakrájíme na proužky a osolíme. Na hodně rozpálené pánvi s olejem ho orestujeme a odložíme stranou. Pokud chceme kuře opravdu křupavé, obalíme ho v mouce, vejcích a panko strouhance. Orestujeme zeleninu, kterou nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Orestujeme nakrájené houby, ke kterým přidáme cuketu a zelenou papriku. Opékáme dle tvrdosti a velikosti – cca 5 minut.
- Ve stejné pánvi, na malém množství oleje, opražíme kari pastu, přidáme polovinu kokosového mléka a provaříme do mírného zhoustnutí. Do vzniklé omáčky přidáme na plátky nakrájený zázvor, limetkové lístky, citronovou trávu (podélně rozpůlenou a trochu naklepanou tupou stranou nože), rybí omáčku a chilli (zázvor a citronová tráva dodává pouze chuť – po dokončení je k vyjmutí). Po převaření omáčky přidáme předem připravenou zeleninu a maso, přilijeme zbytek kokosového mléka a necháme provařit do libovolné hustoty.
- Nakonec přidáme klíčky a dochutíme limetkovou šťávou, rybí omáčkou, čerstvými chilli papričkami. Po odstavení ze zdroje tepla přisypte posekané lístky bazalky.