Postup přípravy
- Rozžhavíme pánev, nasypeme do ní 10 polévkových lžic třtinového cukru a necháme zkaramelizovat. Těsně před kompletní karamelizací přidáme 95 g másla a necháme rozpustit. Vezmeme ananas a nakrájíme potřebné množství plátků. U plátků odkrojíme kůrku a prostředek ananasu. Plátky ananasu hodíme do pánve ke karamelizovanému cukru s máslem a z obou stran osmahneme, aby plátky trochu zhnědly.
- Po osmahnutí do pánve nalijeme portské víno a oflambujeme ananasové plátky. Přilijeme trochu smetany a společně s ostatními ingrediencemi promícháme. Poté jednotlivé plátky naservírujeme na jednotlivé talíře, přidáme jeden kopeček vanilkové zmrzliny a polijeme směsí z pánve. Navrch položíme dva lístečky máty a můžeme servírovat.