Suroviny
- losos 700 g
- brambory 4
- smetana 150 ml
- kopr 50 g
- citronová šťáva 1 lžíce
- bílý pepř 5
- mrkev 1
- cibule 1
- bobkový list 2
- sůl 1
Postup přípravy
Lososa nakrájíme na kusy a opláchneme pod studenou vodou. Do kastrolu vlijeme tři litry vody, přidáme sůl, bílý pepř, bobkové listy a šťávu z citronu. Vše vaříme pod poklicí 10 minut. Do vývaru vložíme lososa a na mírném plamení jej pod poklicí necháme táhnout 15 minut. Poté lososa vyjmeme, necháme okapat, vývar scedíme a vrátíme do hrnce. Oloupeme si brambory, mrkev a cibuli, zeleninu nakrájíme na drobné kousky a přidáme do vývaru. Vaříme asi čtvrt hodiny, dokud zelenina nezměkne. Ušleháme šlehačku a přidáme k ní nasekaný kopr. Polévku nalejeme do talířů, kam přidáme porce lososa.