Višňová omáčka
- cukr 40 g
Head
- pepř ks
Višňová omáčka
- skořice 1/2 ML
Bramborový fondant
- pepř ks
Višňová omáčka
- škrob 1/2 ML
Postup přípravy
- Filírovaná kachní prsa: Ubrouskem osušená kachní prsa nařízneme na kůži ostrým nožem, vytvoříme mřížku. Osolíme, opepříme. Smažíme na pánvi bez tuku kůží směrem dolů. Smažíme z každé strany 6 minut. Poté snížíme teplotu a dosmažíme cca 2 minuty. Kachní prsa přendáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Do středu masa píchneme teploměrovou sondu a pečeme, dokud se nám na displeji neukáže hodnota 60 °C (medium). Kachní prsa přendáme na prkénko a necháme chvilinku odpočinout. Poté ostrým nožem nakrájíme na tenké 0,5–1cm plátky. Na finále posypeme vločkovou solí.
- Bramborový fondant: Brambory oloupeme a ostrým nožem okrojíme kolem dokola. Rozkrojíme napůl a odkrojíme začátek a konec brambory. Vytvoříme jakýsi sloupec. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojíme z vrchu válec. Takto postupně zděláme všechny brambory. Na pánvi rozpustíme máslo společně s olejem. Přidáme brambory a opečeme dozlatova z obou stran. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Podlijeme trochou vody a přendáme do trouby (předehřáté na 140–150 °C) a pečeme pod pokličkou cca 30–45 minut do změknutí brambor.
- Višňová omáčka: Svaříme si v hrnci víno společně s cukrem a kořením. Po 15 minutách vaření přilijeme šťávu z višní a zahustíme škrobem. Škrob rozpustíme ve vodě. Stále mícháme do zhoustnutí, přidáme višně a krátce povaříme, popřípadě dosolíme dle chuti.