Na servis
- salát None hrst
Paprikový dip
- citronová šťáva None
Na servis
- pečivo None
Na maso
- paprika 2 ČL
Paprikový dip
- med None
Na hořčici
- jablko None 1/2
Na maso
- bobkový list 1 ČL
- česnek 2 ČL
- olej 2 PL
Postup přípravy
- Na maso: Ze všech suchých surovin na maso vytvoříme kořenicí směs, maso ze všech stran dobře posypeme a podle časových možností marinujeme 1 den až 4 dni v lednici. Maso vyndáme z lednice, potřeme olejem a ze všech stran prudce zatáhneme na pánvi. Dáme do trouby vyhřáté na 50 °C a pečeme zhruba 10 hodin.
- Na zelí: Zelí nastrouháme na tenké nudličky, dáme do mísy, pocukrujeme, osolíme a promačkáme. Hezky zkřehne. Poté k zelí přilijeme olej a ocet. Dle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem, cukrem, křenem a octem. Salát vám v lednici vydrží i 10 dní.
- Na hořčici: Na hořčici nakrájíme jablka nebo meruňky na malé kousky a dáme do misky, přidáme všechny další ingredience, promícháme a necháme odležet.
- Na paprikový dip dáme všechny ingredience mimo majonézy do stolního mixéru a rozmixujeme, poté přidáme majonézu dle potřeby, ještě jednou rozmixujeme, dochutíme a necháme odležet. Pokud chceme, část papriky můžeme dát stranou, jemně nasekat a přidat až na závěr do dipu, aby byla znát struktura jídla.
- Pečené vepřové maso necháme vychladit a nakrájíme na tenké plátky. Dáme na talíř, ozdobíme dipy, výhonky bylinek a podáváme s čerstvým pečivem a marinovaným zelím.