Head
- vepřové maso 1.2 kg
- máslo
Postup přípravy
- citron 2
Postup přípravy
- Na pánvi roztavíme máslo. Přidáme panenku, kterou z obou stran potřeme kvalitní hořčicí a smažíme dozlatova. Poté asi na půl hodiny přikryjeme pokličkou. Maso dáme stranou a šťávu z masa smícháme se smetanou a dokončíme omáčku.
- První vhodná příloha jsou brambory nebo bramborová kaše.
- Celer nakrájíme na tenké plátky, vložíme do hrnce na roztavené máslo, přidáme vymačkanou citronovou šťávu, povaříme a mícháme, dokud není celer měkký. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a šťávu ze zbytku citronů. Příloha je hotová, když je celer měkký, zbarvený do zlatova a cibulka zesklovatělá. Nyní je možno přidat dle chuti i malinko cukru a nechat zkaramelizovat