Kokosové těsto
- bílek 5 -
Krém
- cukr 200 g
Krém
- máslo 250 g
Ořechové těsto
- cukr 150 g
Krém
- čokoláda -
Postup přípravy
- Kokosové těsto: Připravíme si plech na pečení o velikosti 32 x 23 cm. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s moukou, kterou jsme si předtím smíchali s práškem do pečiva. Navrstvíme na plech, na který jsme dali pečicí papír a dáme péct na 180 °C cca 15 minut.
- Ořechové těsto: Mezitím si připravíme hnědé těsto. Ořechy smícháme s moukou, práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáme zamíchanou sypkou směs. Upečeme stejně jako ořechové těsto.
- Krém: Mléko dáme na plotnu, přidáme vanilkový cukr a cukr krystal, následně přidáme pudink. Postupně zahříváme a přidáváme žloutky za stálého míchání. Když hmota zhoustne, odstavíme a necháme vychladnout.
- Máslo si vyšleháme do pěny a přidáme mascarpone a následně vychlazenou žloutkovou hmotu. Vymixujeme hladký krém, který navrstvíme na kokosové těsto. Přikryjeme to hnědým ořechovým těstem a potřeme lehce krémem. Vrch koláče posypeme čokoládovými hoblinami a dáme do ledničky chladit.